en fr Language :
Former headquarter of BNP bank
Reviving a historic building
AAAB
AAAB
AAAB
AAAB
AAAB
AAAB
AAAB
AAAB
close
photo 1/9
back
description
videos
map
Former headquarter of BNP bank
See gallery
See gallery
See gallery
See gallery
See gallery
See gallery
See gallery
See gallery

Former headquarter of BNP bank

Paris, France

2009

Awards

2008 : Trophée Constructeo, catégorie « Démarche performante d’une équipe sur une réhabilitation ou exploitation de bâtiments tertiaires »

Program

Restructuring of an office building

Surface

33,000 sqm

Cost of the work

80 M€

Contracting authority

BNP Paribas

Architect

AAAB

Certification

HQE

Reviving a historic building

The former Comptoir National d’Escompte de Paris headquarters, originally designed by the architect Edouard-Jules Corroyer in the end of the 19th century, is an acknowledge registered Historic Monuments for which the refurbishement’s top priority was the respect of the spiritual, cultural and historical heritage of the building.

The project’s contemporary architecture revisites the parisian Haussmannian style drawn up by Corroyer and proposes a new design of « stone and steel » to adapt it to new contemporary life styles.

The interior design was completely rethought in order to optimize the volumes, space, and circulation to offer the most natural light. The project is the first refurbished building in Paris to have obtain the HQE certification.

Concept

Discover this project in video

Former headquarter of BNP bank

14-20 rue Bergère, 1-5 rue du Conservatoire, 5-11 rue Sainte-Cécile,
75009 Paris
France