en fr Language :
Gabriel pavilion
Vegetal scenography
AAAB
AAAB
AAAB
AAAB
close
photo 1/5
back
description
map
Gabriel pavilion
See gallery
See gallery
See gallery
See gallery

Gabriel pavilion

Paris, France

2015

Program

Restructuring and redevelopment of gardens (event and audiovisual activities)

Surface

4,500 sqm

Cost of the work

5 M€

Contracting authority

Potel et Chabot

Architect

AAAB

Interior designer

Volume ABC

Vegetal scenography

As part of an environmental approach and
with the general intention of embellishing
the Champs Elysées gardens, the project
bases itself on a well-founded historic
study and the planted environment of the pavilion in its particular space. The aim is to recreate a coherent architectural language. The Hittorff Pavilion rediscovers its festive prestige, the Formigé shelter is crowned with plants and transforms into
a lantern by night, and the entrance to the Gabriel studio presents itself as a hanging garden whose “sun lights” dialogue with the city.

Gabriel pavilion

5 avenue Gabriel,
75008 Paris
France